luni, 22 mai 2023

Taina Sfântului Maslu în parohia Berecuța

 

   În Duminica a VI-a după Paști, a fost oficiată Taina Sfântului Maslu, de obște, în biserica cu hramul ,,Învierea Domnului”, din parohia Berecuța, protopopiatul Deta.

  Cu acest prilej, la invitația P. C. Părinte Zoran Milovanov, parohul locului au slujit P. On Părinte Ciprian Boșca, protopopul Detei, P. Cuv. Părinte Iacov Iovici de la Mănăstirea Sfântul Gheorghe din localitatea Mănăstire și P. C. Părinți Florin Groza (parohia Jebel), Valentin Bugariu (parohia Birda), Dragan Giorgiev (parohia Voiteg), Călin Negrea (parohia Gătaia), Iulian Popa (parohia Colonia Gătaia) și Sebastian Andrei Petrescu (parohia Pădureni). Răspunsurile liturgice au fost date de cântărețul bisericesc Florin Butiri.

       Cuvântul de învățătură a fost susținut de către Preaonoratul Părinte Protopop, care a scos în priveliște însemnătatea Luminii lui Hristos pentru creștinul de astăzi.

        S-au bucurat de rugăciunea comună și de darul eleoungerii mai mulți credincioși din parohie, din filia Mănăstire și din parohiile învecinate. De asemenea a fost prezent dl. Marius Gh. Stoian, primarul Comunei Birda.