joi, 25 mai 2023

Praznicul Înălțării Domnului la Birda și Sângeorge

 

La 40 de zile după Paști este sărbătorită Înălțarea Domnului, care este cinstită și ca Zi a Eroilor din țara noastră. Cinstirea Praznicului a debutat în Ajun, cu oficierea Vecerniei cu Litia, în biserica cu hramul ,,Nașterea Maicii Domnului”, din parohia Birda, protopopiatul Deta. În ziua de Ispas a fost săvârșită slujba Utreniei la Birda și Sfânta Liturghie în biserica cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Sângeorge, filia parohiei.

După otpustul slujbelor religioase, în cele două localități a fost slujit Parastasul pentru eroi, la care a slujit P. C. Părinte Valentin Bugariu și P. C. Părinte Jivoine Maletici de la Parohia Ortodoxă Sârbă Denta, la momentele de pomenire de la Sângeorge.

Cu acest prilej Primăria și Consiliul Local al Comunei Birda și Oficiul de Poliție al Comunei au fost prezenți prin reprezentații îndreptățiți.

Grădinița și Școala Gimnazială din Birda și cea Primară din Sângeorge au fost prezente la momentul pomenirii eroilor, preșcolarii și elevii au pregătit și susținut un program religios-patriotic.