vineri, 2 iunie 2023

Arhanghelul”, nr. 46 / 2023

 

   De curând a apărut nr. 2 (46), al revistei de cultură și religie rurală ,,Arhanghelul”, din Birda, jud. Timiș. În cuprinsul a 16 pagini, publicația oferă incursiuni teologice, istorice, poetice și o bogată ,,Cronică parohială” de-a lungul a 5 pagini.

    Cu acest număr, revista a primit doi noi colaboratori: prof. univ. dr. Dumitru Jompan care ne oferă patru poeme în rubrica ,,Valori poetice”, pe care de astă dată o împarte cu Nina Ceranu, cunoscuta prozatoare a Banatului, care ne îmbogățește cu un poem. Celălalt colaborator este Protos. dr. Ioanichie Petrică de la Mănăstirea Vasiova din jud Caraș-Severin care semnează și ,,Editorial”-ul acestui număr: ,,Viața și învățăturile Sfântului Paisie de la Neamț. Aplicabilitatea în contemporaneitate” (p. 1; 11).

   În rubricile ,,Restituiri” și ,,Pagini de literatură”, cele două autoare, prof. dr. Virgina Ardelean și prof. Manuela Matits își continuă studiile dedicate ,,Fundațiilor școlare” și ,,Monografiei existenței umane din romanul românesc interbelic”.

    Cateheza acestui număr ,,Invitația lui Dumnezeu și răspunsul nostru” a fost pregătită de studentul teolog Gavril Ioan Georgiu, iar tematica Anului comemorativ este ilustrată de ,,Documentar”-ul ,,Corurile bisericești și școlare din zona Deta”, pregătit de preotul Valentin Bugariu, parohul bisericii cu hramul ,,Nașterea Maicii Domnului” din Birda, jud. Timiș.

  Revista poate fi procurată de la bisericile din Birda și Sângeorge sau lecturată accesând link-ul:  https://www.scribd.com/document/650119245/Arhanghelul-Nr-46-2023#.