marți, 19 martie 2024

,,Bocșa Culturală”, nr. 124 / 2024

 

Cu bucurie am primit un nou număr al revistei de cultură ,,Bocșa Culturală”. Editat și redactat de Biblioteca Orășenească Bocșa, revista în 44 de pagini oferă un bogat și variat conținut însumând mai multe rubrici care au devenit tradiționale.

Editorialul ,,Revista Bocșa Culturală pășește în cel de-al 25-lea an de apariție neîntreruptă”este iscălit de Gabriela Șerban, managerul Bibliotecii Orășenești ,,Tata Oancea” și redactorul revistei. Editorialul face o istorie etapizată a revistei bocșene care a apărut lunar, apoi trimestrial, un buletin informativ la început, apoi o revistă  culturală reprezentativă. Aceste cuvinte își găsesc reazem într-o afirmație a autorului articolului: ,,Este o oglindã a activității bibliotecii, dar și o contribuție originalã la construcția spiritualã a zonei dovedindu-se, în timp, a fi o foarte bunã sursă de informare pentru cercetãtori, scriitori, utilizatori angrenați în elaborarea unor lucrãri de referință cu privire la istoria și cultura locală, la personalitățile locului, la fapte și evenimente de importanță locală, zonală sau națională” (p. 2-3). Sub cupola revistei apare și o colecție de carte intitulată ,,Bocșa – istorie și cultură” ajunsă la 65 de volume.

            Tot din Sumar, am reținut câteva ,,Evenimente” și ,,Aniversări”: ,,Eminescu și Unirea”, ed. a III-a; ,,Pr. Prof. Dr. Dorel Viorel Cherciu la ceas aniversar – 70”; ,,Muzeograf Ioan Traia – 70” semnate de Gabriela Șerban.

            Tot în acest număr cititorii vor găsi pagini de educație lingvistică și estetică, poezie, proză, sport ș. a.

            Revista poate fi consultată la biblioteca din Bocșa, sau on-line accesând link-ul:https://www.facebook.com/groups/1434627564013089/?hoisted_section_header_type=recently_seen&multi_permalinks=1626008488208328.