marți, 26 martie 2024

Un film documentar despre ,,România neîmblânzită”

 

   În 26 martie, în cadrul programului național ,,Săptămâna Verde”, la ora de Religie, desfășurată la clasa a IV-a de la Școala Gimnazială din Birda, jud. Timiș a fost proiectat filmul documentar ,,România neîmblânzită”.

         Filmul realizat în anul 2018, a fost desemnat cel mai bun film documentar despre natură, mediu și ecologie, pentru care a obținut  Premiul ,,Delfinul de aur” la Cannes, la categoria „Cel mai bun film despre natură, mediu și ecologie” în cadrul festivalului internațional Corporate Media & TV Awards în 2018.

        Conținutul științific al filmului a fost verificat de o echipă de patru doctori în Biologie condusă de prof. univ. dr. Carmen Postolache, decanul Facultății de Biologie a Universității din București, iar vocea documentarului îi aparține Maestrului Victor Rebengiuc. Filmările au fost realizate în: Parcul Național Piatra Craiului, Munții Făgăraș, Parcul Național Cozia, Delta Dunării, Histria, Parcul Natural Vânători-Neamț, Peștera Urșilor, Munții Apuseni, Viscri, Râul Mureș, Dunărea, Porțile de Fier, Parcul Național Cheile Beușnița, locuri din apropierea orașului Cluj, Parcul Natural Văcărești, București, Cluj, Iași și Timișoara.

        Peisajele ne vorbesc de flora și fauna aproape virgină a locurilor unde s-au făcut aceste filmări.