sâmbătă, 9 mai 2015

Simpozionul Internațional ,,Oameni de seamă ai Banatului”


Ajuns la cea de-a XIX-a ediție, Simpozionul personalităților bănățene s-a desfășurat anul acesta în două localități: la Uzdin în Serbia pe 24 aprilie și Timișoara, 8 mai a. c.. Organizat de Societatea literar – artistică ,,Tibiscus” din Uzdin și Societatea Cultural – Patriotică ,,Avram Iancu” – filiala Timiș din Timișoara, manifestarea științifică a debutat la Casa de Cultură ,,Doina” din Uzdin cu o expozilie de artă contemporană, o expoziție de presă, lansări de carte, decenarea titlului de membru de onoare al SLA ,,Tibiscus” și două secțiuni de comunicări moderate de Prof. Teodor Rămianț, Claudiu Constantin Murgu, Ionel Soiț și Prof. Gheorghe Rancu – Bodrog.
            Vineri, 8 mai cu începere de la orele 1100 în Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a avut loc a treia secțiune de comunicări științifice moderate de Prof. univ. dr. Vasile Popuța, Prof. univ. dr. Adrian Dinu Rachieru și Vasile Barbu. Totodată au fost prezentate noi volume apărute în spațiul spiritual banatic.
            Din partea Parohiei Birda a participat la acest Simpozion, preotul dr. Valentin Bugariu care a prezentat comunicarea: ,,General de Corp de Armată Ion Șuța (1919-2007). Biobliografie”