luni, 12 septembrie 2016

Început de an școlar la Birda și Sîngeorge

Luni, 12 septembrie 2016 a avut loc deschiderea festivă a noului an școlar, 2016-2017. Cu acest prilej a fost oficiată slujba Te-Deum-ului pentru această ocazie din viața elevilor. Slujba religioasă a avut ca scop principal ,,ca bunul Dumnezeu să le lumineze mintea și să le întărească credința, spre primirea și înțelegerea tuturor învățăturilor folositoare sufletului și spor în dobândirea de cât mai multe cunoștințe necesare studiului” cum îndemna în mesajul cu acest prilej Înaltpreasfințitul Ioan, Mitropolitul Banatului[1].

Ca reprezentant al Consiliului Local și Primăriei Comunei Birda, Domnul Primar a întâmpinat pe elevii Școlii cu noi realizări gospodărești la școlile din Birda, Sîngeorge, Mănăstire și Berecuța. Cu acest prilej a îndemnat pe elevi să-și însușească cunoștiințele de la orele de curs și să obțină rezultate bune și foarte bune la întrecerile școlare și examenul de capacitate.
Doamna Prof. Sorina Onița, directorul Școlii Gimnaziale din Birda a vorbit în Cuvântul de Bun Venit despre rolul și rostul Școlii în viața oamenilor, a parteneriatului care se vrea între elev și unitatea locală de învățământ, familie, instituțiile din comună (Primărie, Poliție, Biserică), agenți economici ș. a. Au fost scoase în evidență condițiile oferite de Școală copiilor. În partea a doua au fost prezentați profesorii din acest an școlar.

Un moment deosebit l-a reprezentat prezența elevilor din clasa 0, însoțiți de colegii lor din clasa a VIII-a, primirea de către cei dintâi de doamna Daniela Isoc, învățătorul clasei care le-a dăruit însemnele trecerii de la Grădiniță la Școală.
În final, elevii acompaniați de profesorii lor au plecat în sălile de clasă unde li s-a comunicat orarul disciplinelor pentru următoarele zile etc..



[1] http://mitropolia-banatului.ro/comunicat-ne-cheama-clopotelul/