joi, 8 septembrie 2016

Hramul Bisericii Ortodoxe din Birda

La Praznicul Nașterii Domnului, în prag de toamnă, biserica ortodoxă din Birda și-a serbat hramul închinat celei dintâi sărbători din noul An bisericesc. Cu acest prilej a fost oficiată Sfânta Liturghie cu începere de la orele 1000.
            La momentul potrivit mai mulți credincioși și copii s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului. Cuvântul de învățătură a aparținut preotului paroh care a scos în relief importanța serbării hramului pentru comunitatea parohială, iar Preacinstirea Maicii Domnului fiindu-ne necesară în urcușul duhovnicesc, Maica Domnului, cea mai apropiată de rugile noastre și datorită exemplului personal de viețuire alături de Fiul său și Dumnezeul nostru.
            După otpustul Sfintei Liturghii a urmat ceremonialul de sfințire a colacului hramului. De astă dată nașii au fost Kristine și Adrian Covaci care au pregătit cele necesare prăznuirii în comuniune și pentru comunitate.
            La final a fost prezentat numărul al 3-lea pe a. c., al publicației locale ,,Arhanghelul”. Din cuprins am reținut articole care fac referire la viața parohiei precum și cronica activităților religioase desfășurate de Parohie.