miercuri, 30 mai 2018

Conferința preoțească de primăvară


           Miercuri, 30 Mai de la orele 9,00 a avut loc la Mănăstirea Timeșeni, conferința preoțească de primăvară la care au luat parte preoții din protopopiatelele: Timișoara, I, Timișoara II, Sânnicolau Mare și Deta.
            Conferința a debutat cu slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos oficiată de un sobor de preoți compus din P. C. Părinți Daniel Trăilă (Timișoara-Calea Lugojului), Radu Bogdan (Unitatea militară Brigada 18 Infanterie) și Voinea Ijeconi (Timișoara-Zona Soarelui Sud).
            Prezidiul a fost format din Î. P. S. Ioan, Mitropolitul Banatului, P. On. Păr. Dr. Ionel Popescu, vicar-administrativ, Zaharia Pereș, Cristian Constantin, consilieri eparhiali și Lect. univ. Dr. Daniel Alic.
            Conferința cu tema ,,Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam” a fost susținută de Î. P. S. Ioan. Conferențiarul a apreciat unitatea neamului românesc în evenimentele premergătoare Marii Uniri de la 1 Decemprie 1918. Au fost lămurite câteva probleme: situația internațională și națională, participarea României la Primul Război Mondial și contribuția diasporei românești la făurirea unității naționale.
            În partea a doua a întâlnirii s-au discutat câteva probleme admistrative: constituirea Adunării Eparhiale, a Consiliului Eparhial. Chiriarhul locului a dat la final câteva îndemnuri liturgice și pastorale în Ajunul Postului Sfinților Apostoli.