sâmbătă, 30 iunie 2018

,,Glasul Voislovei”, nr. 12 / 2018


            Cu vădită bucurie amintim că a apărut un nou număr al revistei ,,Glasul Voislovei”, publicația satului Voislova, com. Zăvoi din județul Caraș-Severin. Ajunsă în cel de al VII-lea an de apariție neîntreruptă propune cititorilor ,,o samă” de articole care fac referire la viața culturală bănățeană. Am spicuit câteva titluri:
            Editorialul ,,Mitropoliții Banatului – ÎPS Vasile Lăzărescu, ÎPS Nicolae Corneanu, ÎPS. Ioan Selejan – așa cum i-am cunoscut” iscălit de Acad. Păun Ion Otiman redă comunicarea științifică prezentată în cadrul Simpozionului Național ,,Martiri și mărturisitori ai dreptei credințe în anii regimului comunist” organizat în 2017 de Mitropolia Banatului.
            Cercetătorul și istoricul literar dr. Florin-Corneliu Popovici prezintă o carte fundamentală alcătuită de un bănățean: ,,Monumentalia: Cornel Diaconovici și prima Enciclopedie Română”.
            În ultima pagină aflăm de faptul că Asociațoa publiciștilor din Banat și-a aniversat în mod festiv: 10 ani de la fondare prin lansări de carte, premii și distincții oferite membrilor merituoși și revistelor, de astă dată a fost răsplătită revista de cultură și religie rurală ,,Arhanghelul” din Birda.
            În format electronic, revista ,,Glasul Voislovei foate fi consultată pe site-ul:http://www.banaterra.eu/biblioteca/sites/default/files/glasul_voislovei_nr._12.pdf.