duminică, 7 octombrie 2018

Referendumul la final….


     S-au închis urnele la Referendumul pentru redefinirea familiei. O acțiune civică sprijinită de Biserica Creștină din România indiferent de confesiune. După zile în care am încercat să motivăm concretizarea celor 3.000.000 de persoane care au semnat pentru declanșarea acestui Referendum, au existat și materiale care au popularizat această acțiune civică, altele care au lămurit importanța redefinirii familiei ca uniune liberă între un bărbat și o femeie. Au fost și potrivnici acestrui demers care au asociat votul cu un anume partid politic, fel de fel de lozinci fără vreun temei iar acolo unde s-au terminat argumentele s-a trecut la injurii și atac la persoană.
            La Birda și Sîngeorge s-a obținut următoarea situație: 287 persoane care și-au exprimat votul reprezentând 31,19% respectiv 99 de alegători, 22,5%.
            Un cuvânt de mulțumire se cuvine adresat celor care s-au implicat în mod obiectiv, celor care au crezut că prin acest vot se realizează o mărturisire de credință.
            Într-un An Omagial al Marii Uniri de la Alba Iulia, acum când aniversăm Centenarul Unirii un gând bun de unitate, de iubire frățească, de cultivare a tradiției spirituale românești. Un alt cuvânt potrivit de încheiere ar fi o însemnare a unui mare duhovnic român:
,,Pace celor ce vin,
Bucurie celor ce rămân,
Binecuvântare celor ce pleacă”.