duminică, 28 octombrie 2018

Taina Sfântului Maslu de obște în parohia Șemlacu Mare


              Duminică, 29 octombrie cu începere de la orele 16,00 a fost oficiată Taina Sfântului Maslu de obște în biserica cu hramul ,,Pogorârea Sfântului Duh” din parohia Șemlacu Mare.
            Biserica parohială administrată de P. C. Părinte pens. Adam Rugaci și-a primit credincioșii în haină nouă. Prin strădania preotului și a parohienilor s-au realizat lucrări capitale atât la exteriorul lăcașului de cult: un nou înveliș lemnos și ceramic al acoperișului dar și reparații și zugrăveli la turnul clopotniță. În interior reparații în altar și capitale la instalația electrică. Biserica a fost împodobită cu mai multe icoane și covoare.
            La Taina Sfântului Maslu au slujit alături de părintele Rugaci, P. On Ioan Prisăcean, protopopul Detei și P. C. Părinți Ioan Babeu (parohia Jamu Mare), Zoran Milovanov (parohia Berecuța), Călin Negrea (parohia Gătaia), Iulian Popa (parohia Colonia Gătaia), Tiberiu Dan Gherasim (parohia Ferendia) și Valentin Bugariu (parohia Birda).
            Cuvântul de învățătură ocazional a fost susținut de Preaonoratul Părinte Protopop care a împărtășit celor prezenți despre însemnătatea vindecătoare a Sfintelor Taine cu privire specială asupra Tainei Sfântului Maslu. Prin săvârșirea Sfântului Maslu se oferă primitorilor iertarea păcatelor, rugăciunea care realizează comuniunea credindioșilor dar și vindecarea de boli trupești prin eleoungere.
            S-au împărășit de aceste daruri mai mulți crencioși din parohie precum și la cele din imediata apropiere: Gătaia, Colonia Gătaia și Ferendia.