duminică, 7 octombrie 2018

Taina Sfântului Maslu în parohia Birda


          Duminică, 7 octombrie cu începere de la orele 16,00 a fost oficiată Taina Sfântului Maslu de obște în biserica cu hramul ,,Nașterea Maicii Domnului” din parohia Birda.
            Au slujit cu acest prilej P. C. Părinți Ioan Sălvan (parohia Folea), Zoran Milovanov (parohia Berecuța), Dragan Giorgiev (parohia Voiteg), Călin Negrea (parohia Gătaia), Sebastian Andrei Petrescu (parohia Percosova), Tiberiu Dan Gherasim (parohia Ferendia) și Valentin Bugariu, parohul locului.
            Cuvântul de învățătură ocazional a fost pregătit și susținut de către părintele Ioan Sălvan. În cadrul acestuia a vorbit celor prezenți de dobândirea Împărăției Cerurilor pentru ca mai apoi toate celelalte rugăciuni să fie împlinite. Timpul și locul de dialog cu Dumnezeu este spațiul sacru al bisericii unde Sfânta Liturghie, Sfintele Taine, laudele și ierurgiile sunt tot atâtea popasuri duhovnicești unde omul are posibilitatea să stea de vorbă cu Dumnezeu.
            S-au împărtășit de cuvântul Mântuitorului din Sfintele Evanghelii, rugăciunile citite și de eleoungere mai mulți credincioși din parohie și din cele învecinate: Voiteg, Gătaia și Berecuța.