duminică, 9 iunie 2019

,,Arhanghelul”, nr. 2 (30) / 2019


   A apărut nr. 30 al revistei de cultură de religie rurală din Birda, ,,Arhanghelul”. Acest nou număr propune un cuprins diversificat în 6 rubrici permanente. În ceea ce privește grafica și numărul paginilor, acest număr este complet color și îmbogățit cu 4 noi pagini.
   Revista se deschide cu Editorialul ,,Satul lui Eminescu” iscălit de preotul Valentin Bugariu. Articolul a reprezentat contribuția Parohiei Birda la manifestarea închinată Poetului nepereche din biserica parohială.
  În rubrica ,,Cateheza”, preotul Răzvan Mateș își continuă studiul dedicat unei probleme actuale: ,,Căsătoria modernă și implicațiile ei (II)”. Prof. Bianca Bădiță de la Școala Gimnazială ,,Ioan Ciucurel” din Șoșdea, jud. Caraș-Severin propune cititorilor o abordare pedagogică: ,,Educația moral-religioasă în școală” în rubrica ,,Documentar” (p. 4).
    Harnicul și generosul colaborator din Deta, prof. Iosif Marius Circa în rubrica ,,Restituiri” publică o nouă pagină de istorie orală intitulată: ,,Din amintirile unui colonist din Gătaia (IX)”.
  Cronica parohială pe parcursul a 4 pagini ilustrează viața Parohiei Birda și a filiei Sîngeorge concretizată în momente liturgice, culturale și filantropice.
   Revista este distribuită în cele două biserici ale parohiei începând cu Praznicul Pogorârii Sfântului Duh. În variantă electronică ea poate fi citită accesând linkul: https://www.scribd.com/document/412823403/Arhanghelul-Nr-2-2019-Color