duminică, 16 iunie 2019

Pelerini din Sărcia la Birda


   La Praznicul Pogorârii Sfântului Duh un grup de credincioși sărcinenți au participat la Sfânta Liturghie la biserica cu hramul ,,Pogorârea Sfântului Duh” din parohia Bocșa Montană. La reîntoarcere spre casă s-a făcut un popas la biserica ,,Nașterii Maicii Domnului” din parohia Birda.
   Cu acest prilej, oaspeții au dăruit bibliotecii parohiale ultimul număr din revista parohială ,,Sărcia” precum și monografia Sărcia-Sutiesca. Album monografic II, Editura ICRV, Zrenianin, 2018, 165 p.. Alcătuită de Valeri Moșescu, Iancu Murărescu, volumul propune 13 capitole în care sunt prezentate biserica, școala, familia, obiceiuri și tradiții. Textul este flancat de fotografie care ilustrează în chip fericit abordarea problematicii propuse.
     Din partea parohiei Birda au fost dăruite pelerinilor câteva semne religioase și culturale copuse din revista de cultură și religie rurală ,,Arhanghelul”, calendare creștin-ortodox de buzunar, cărți monografice închinate unor localități cât și presei rurale din Banat.