vineri, 17 decembrie 2021

,,Anghelos”, nr. 64 / 2021

 

   Prin intermediul poștei electronice, am fost înștiințați de apariția unui nou număr, al revistei parohiale în 19 pagin,i ,,Anghelos”, de la parohia Sânmihaiu Român, protopopiatul Timișoara I.

    Redactată de preotul dr. Dan D. Gîrjoabă, susținut de un colegiu redacțional, publicația semestrială oferă cititorilor din vatra parohială, precum și credincioșilor bănățeni un sumar bogat și diversificat compus din predici, cateheze, studii pastorale și de istorie bisericească, poezie și cronica bisericească.

   Am reținut trei articole din acest număr care fac referire la folclorul bănățean (,,Perspective contemporane asupra folclorului din Banatul istoric” de prof. dr. Tania Gabriela Iuga); istoria locală (,,O familie nobiliară cu domeniu la Sânmihaiu Român” de pr. cons. dr. Sasa Iasin) și la istoria bisericească (,,Biblia de la 1699 și Constantin Brâncoveanu” de pr. dr. Dan D. Gîrjoabă).

    Cronica parohială menționează o activitate excepțională, și anume organizarea și desfășurarea unei Școli de Vară în 5-6 iulie a. c. cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Miotropolit Ioan, cu participarea P. On. Părinte Zaharia Pereș, protopopul Protopopiatului Timișoara I, al prof. univ. Claudiu T. Arieșan, preoților, profesorilor și a 28 de copii din parohiile: Sânmihaiu Român, Utvin, Sânmihaiu German și cele română și sârbă de la Diniaș.

      Felicitări ostenitorilor și aplecare spre lectură parohienilor și tuturor iubitorilor de presă rurală.