duminică, 5 decembrie 2021

Taina Sfântului Maslu în parohia Pădureni

 

   În Ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, prin grija P. C. Părinte Sebastian Andrei Petrescu, parohul bisericii cu hramul ,,Sfântul Ioan Botezătorul”, a fost oficiată Taina Sfântului Maslu de obște, în biserica parohială din Pădureni.

   Cu acest prilej, au slujit P. On Părinte Timotei Anișorac, consilier eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei, P. On. Părinte Ciprian Boșca, protopop al Detei și P. C. Părinți Florin Groza (parohia Jebel), Valentin Bugariu (parohia Birda), Zoran Milovanov (parohia Berecuța), Adrian Cohuț (parohia Percosova) și Sebastian Andrei Petrescu, parohul locului.

     Cuvântul de învățătură a fost susținut de către Preaonoratul Părinte Protopop, care a tâlcuit semnificația jertfei ce stă la temelia oricărui așezământ duhovnicesc. Vorbitorul a tălmăcit definiția etimologică, a vorbit de jerfta în Vechiul și Noul Testament, de jertfa sângeroasă a martirilor și de jertfa creștinilor din zilele noastre; postul fiind un mijloc văzut de jertfă al credincioșilor din zilele noastre.

    În încheiere elevii de la Școala Gimnazială din Pădureni i-au colindat pe cei prezenți cu două colinde tradiționale românești.