luni, 28 martie 2022

,,Bocșa Culturală”, nr. 116 / 2022

 

   Cu bucurie am primit prin intermediul poștei electronice, cel mai fraged număr al revistei ,,Bocșa Culturală”. Inițiată, redactată și condusă de d-na Gabriela Șerban, managerul Bibliotecii Orășenești ,,Tata Oancea” din Bocșa, publicația oferă în 44 de pagini: informații, articole, rubrici de educație și cultură, recenzii, literatură pentru fidelii ei cititori din Bocșa și din Banat.

    În rubrica ,,Evenimente”, este consemnat un momente deosebit de rugăciune și de ecumenicitate provincială: ,,Octava de rugăciune pentru unitatea creștinilor a ajuns la Bocșa!”. Autoarea acestor pagini, Gabriela Șerban, amintește de prezența ieranhilor bănățeni, Preasfințitul Lucian Mic, episcop al Caransebeșului, Preasfințitul József-Csaba Pál, episcop romano-catolic al Timișoarei și Preasfințitul Călin Ioan Bot, episcop-auxiliar al Lugojului la Bocșa Montană

   Cu acest prilej sub auspiciile Bibliotecii, artistul Nicolae Poptocean și-a vernisat expoziția închinată celor 12 lăcașe de cult ale locului (p. 3).

   Rubrica ,,Aniversări” invită la cinstirea a două personalități ale Bocșei: Muzicologul Constantin-Tufan Stan și preotul Daniel Crecan cu prilejul sărbătorii a 65, respectiv 50 de ani de viață.

   În cadrul recenziilor este menționat un nou volum din Colecția ,,Bocșa, istorie și cultură” iscălit de Ioan Moisa, Gheorghe Ioanovici de Duleu și Valea Mare. 200 de ani de la naștere, Editura Tim, Reșița, 2021.

   Tot în cuprinsul revistei, cititorii pot găsi și alte însemnări ale trecerii prin timp a lumii de la Bocșa!