duminică, 27 martie 2022

Taina Sfântului Maslu la Pădureni

 

   În Duminica a III-a din Postul Mare (a Sfintei Cruci), a fost oficiată Taina Sfântului Maslu, prin grija P. C. Părinte paroh Sebastian Andrei Petrescu, în biserica cu hramul ,,Sf. Ioan Botezătorul”, din parohia Pădureni, protopopiatul Deta.

     Cu acest prilej au slujit P. On. Părinți Mircea Szilagyi, consilier administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Timișoarei, Ciprian Boșca, protopopul Detei și P. C. Părinți Valentin Bugariu (parohia Birda), Florin Groza (parohia Jebel), Zoran Milovanov (parohia Berecuța) și Sebastian Andrei Petrescu, parohul locului.

    Cuvântul de învățătură a fost susținut de Preaonoratul Părinte Consilier, care pornind de la textul pericopei evanghelice duminicale (Marcu 8, 34-38; 9, 1) a vorbit despre cele trei trepte pe care omul le întâmpină în drumul spre Dumnezeu: lepădarea de sine, luarea (asumarea) crucii și urmarea lui Hristos în tălmăcirea Sfinților Părinți.

    Au fost prezenți mai mulți credincioși din parohie, cât și din cele vecine. Administrația Locală a fost reprezentată prin dl. Dorin Ignuța, primarul Comunei, precum și mai mulți consilieri locali. Răspunsurile lirurgice au fost date de Corala Parohiei condusă de Ioan Rus, care a pregătit un mănunchi de pricesne adecvate timpului liturgic.