miercuri, 19 octombrie 2022

Cateheză dedicată Rugăciunii la Gătaia

 

Miercuri, 19 octombrie, cu începere de la orele 11,00, a fost susținută o cateheză elevilor clasei a V-a A, de la Liceul Teoretic Gătaia.

Noua lecție de Religie a fost pregătită și susținută de către P. C. Părinte Călin Negrea, parohul bisericii cu hramul ,,Învierea Domnului”, din orașul Gătaia. Subiectul propriu-zis al catehezei, l-a reprezentat semnificația Anului Omagial și Comemorativ în Patriarhia Română. Pentru a ilustra noile cunoștințe preotul catehet s-a folosit de câteva volume, dar și de metode didactice folosite la disciplina Religie: munca în comun și realizarea unui puzzle, completarea unui rebus cu noile cunoștințe.

Părintele Călin Negrea a folosit trei căi de comunicare, în predarea conținutului catehezei: învățarea prin descoperire, în care elevii au indicat atributele lui Dumnezeu și minunile Mântuitorului, prezentarea cronologică a Rugăciunii așa cum ea apare în paginile Sfintei Scripturi și în cugetările Sfinților Părinți și utilizarea planșei didactice. În partea a doua a catehezei au fost prezentate medalionele Sfinților Isihaști comemorați în mod deosebit anul acesta.

Au participat la această cateheză P. On. Părinte Ciprian Boșca, protopopul Detei, prof. Nicoleta Bărădeanu, profesor de Religie la Liceul Teoretic Gătaia, P. C. Părinți Sebastian Andrei Petrescu (parohia Pădureni) și Valentin Bugariu (parohia Birda).