duminică, 9 octombrie 2022

Taina Sfântului Maslu în parohia Birda

 

   În Duminica a 20-a după Rusalii, a fost oficiată Taina Sfântului Maslu, în biserica cu hramul ,,Nașterea Maicii Domnului”, din parohia Birda, protopopiatul Deta.

  Cu acest prilej, au slujit P. On. Părinte Ciprian Boșca, protopopul Detei și P. C. Părinți Ioan Emanuel Popescu (parohia Ciacova), Dragan Giorgiev (parohia Voiteg), Zoran Milovanov (parohia Berecuța), Ionuț Mania (parohia Liebling), Sebastian Andrei Petrescu (parohia Pădureni) și Valentin Bugariu, parohul locului.

  Cuvântul de învățătură a aparținut Preaonoratului Părinte Protopop care plecând de la textul pericopei duminicale (Luca 7, 11-16) a dezvoltat semnificația bolii și a morții trupești și sufletești, așa cum apar ele în Evangheliile citite la Taina Sfântului Maslu. În concluzie vorbitorul a evidențiat importanța citirii Sfintei Scripturi, a rugăciunii particulare și publice pentru vindecarea sufletească și trupească a celor bolnavi.

      S-au împărtășit de bucuria comuniunii, a rugăciunii și a împărtășirii de această Sfântă Taină mai mulți credincioși din localitate, din filia Sângeorge și din parohiile învecinate.