sâmbătă, 1 octombrie 2022

Concursul Național Catehetic ,,Rugăciunea în viața mea” la final

 

   Joi, 29 septembrie 2022, cu începere de la orele 16,00, a avut loc festivitatea de premiere, a participanților din cadrul Concursului Național Catehetic ,,Rugăciunea în viața mea”, din Arhiepiscopia Timișoarei.

  Festivitatea, găzduită de Liceul Teologic ,,Sfântul Ierarh Antim Ivireanul”, din Timișoara i-a reunit într-o întrunire pe coordonatorii și elevii care au participat la derularea acestui Concurs, inițiatorii și finanțatorii acestei mari întreceri județene.

     Cuvântul de bun venit a fost rostit de P. C. Părinte Cristian Tomescu, referentul catehetic al Arhiepiscopiei Timișoarei, care a vorbit de continuarea acestui Concurs până în luna septembrie a acestui an.

   P. On. Părinte Cristian Păiș, protopopul Protopopiatului Timișoara II a mulțumit printr-o alocuțiune Consiliului Județean Timiș, pentru finanțare și protopopiatelor și parohiilor pentru implicare, asigurând pe cei prezenți de arhiereasca binecuvântare a Înaltpreasfințitului Mitropolit Ioan al Banatului.

    Din partea Consiliului Județean a fost prezent dl. Laurențiu Moldovan a subliniat importanța educației tinerilor.

    Un gând bun a fost exprimat de prof. Adela Panait, directorul Liceului Teologic din Timișoara și gazda acestei manifestări în instituția în care educația este învăluită de credință.

    Părintele Prof. Marius Ioana de la Facultatea de Teologie din Timișoara, a subliniat importanța acestui Concurs în dezvoltarea tinerelor caractere.

      În prima parte a festivității au fost premiate proiectele catehetice parohiale care au fost înscrise în Concursul Național Catehetic de anul acesta:

       Premiul I: Parohiile Timișoara-Elisabetin și Dumbrăvița;

    Premiul al II-lea: Belinț; Fabric-Est; Clopodia, Stamora Germană, Cebza; Timișoara-Martirilor, Timișoara-Zona Soarelui; Margina; Timișoara-Zona Tipografilor; Sânmihaiu Român; Ghiroda Veche; Birda; Șag; Liebling; Făget I; Făget II; Voiteg; Pietroasa;

    Premiul al III-lea: Ionel, Timișoara-Calea Lugojului, Gătaia; Timișoara-Fabric; Lugoj I; Lugoj-Dealul Viilor; Nădrag; Jena; Iecea Mică; Sinersig; Răchita; Cliciova; Măguri-Cireșu; Sânpetru Mic;

       Diplomă de Participare: Bulgăruș și Uihei.

      În partea a doua au fost răsplătiți copiii care au participat la continuarea acestui Concurs și care a fost compus din trei secțiuni: 1). Priceasnă; 2). Eseu; 3). Realizarea unui colț de rugăciune.

      Din partea parohiei Birda au fost premiați tinerii: Weisz Markus, Mențiunea I la secțiunea Priceasnă; Roșu Cristina, Premiul I la secțiunea Eseu și Orășanu Alexandru, Premiul I la secțiunea Colț religios.

    Bucuria revederii, emoția evenimentului festiv și speranța unei noi colaborări i-a unit pe toți participanții.