duminică, 30 octombrie 2022

Punerea pietrei de temelie a noii biserici din Dolaț

   În Duminica a 22-a după Rusalii, a fost oficiată pentru prima dată slujba Acatistului Mântuitorului Iisus Hristos, pe locul unde se va înălța noua biserică cu hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” în localitatea Dolaț, filia parohiei Livezile, păstorită de P. C. Părinte Daniel Rusan.

    Slujba a fost oficiată de către un sobor de preoți compus din P. On. Părinți Timotei Anișorac, consilier eparhial, Ciprian Boșca, protopopul Detei și P. C. Părinți Georgian Popovici (parohia Stamora Germană), Ionuț Mania (parohia Liebling), Valentin Bugariu (parohia Birda) și Daniel Rusan, parohul locului.

    După citirea Acatistului, a urmat slujba de sfințire a pietrei de temelie a noului locaș de cult, săvârșită de Înaltpreasfințitul Mitropolit Ioan al Banatului înconjurat de preoții și credincioșii prezenți cu acest prilej.

    În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Mitropolit Ioan a vorbit despre însemnătatea noii biserici, ca loc unde poposește Hristos în satul acesta. Trăinicia noii zidiri este temeluită pe o piatră adusă tocmai de pe Muntele în care Dumnezeu a vorbit cu Moise. În încheiere, Înaltpreasfințitul Ioan i-a îndemnat pe cei prezenți să contribuie fiecare după putință la ridicarea bisericii.