marți, 8 noiembrie 2022

Hramul bisericii din Sângeorge

   La sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, comunitatea bisericească creștin-ortodoxă română din localitatea Sângeorge și-a cinstit hramul lăcașului de cult.

   În Ajunul sărbătorii a fost oficiată Slujba Privegherii (Vecernia unită cu Litia și Utrenia) urmată în ziua de 8 noiembrie de Sfânta Liturghie și ritualul tăierii colacului, în biserica cu hramul Sf. Arhangheli din Sângeorge.

      Cuvântul de învățătură a fost susținut de P. C. Părinte Valentin Bugariu, parohul locului care a vorbit despre rostul Sfinților Îngeri și rolul acestora în procesul mântuirii, de bucuria cinstirii hramului pentru comunitatea euharistică locală.

        După otpustul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni pentru cei care au trecut pragul acestei vieți, iar trupurile lor au fost așezate în cimitirele din Sângeorge și Birda.

     Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil a fost încă o zi în care am simțit mai bine, ca niciodată împlinirea comuniunii cu Dumnezeu, cu sfinții îngerii, cu drepții și sfinții și cu înaintașii credinței ortodoxe din cele două comunități ale parohiei Birda.