duminică, 6 noiembrie 2022

Taina Sfântului Maslu în parohia Gătaia

 

   În Duminica a 24-a după Rusalii, a fost oficiată Taina Sfântului Maslu, de obște în biserica cu hramul ,,Învierea Domnului”, a parohiei Gătaia, din protopopiatul Deta.

   Cu acest prilej au slujit P. On. Părinte Ciprian Boșca, protopopul Detei și P. C. Părinți Valentin Bugariu (parohia Birda), Zoran Milovanov (parohia Berecuța), Dragan Giorgiev (parohia Voiteg), Iulian Popa (parohia Colonia Gătaia), Ionuț Mania (parohia Liebling), Sebastian Andrei Petrescu (parohia Pădureni) și Călin Negrea, parohul locului.

 Cuvântul de învățătură a fost susținut de Preaonoratul Părinte Protopop care pornind de la învățămintele pericopei evanghelice duminicale (Luca 8, 41-56), a atingerii de Dumnezeu, a vorbit de necesitatea rugăciunii și dobândirea harului divin, prin participarea la Sfintele Taine ale Bisericii, așa cum Fericitul Augustin mărturisea odinioară: ,,Neliniștit este sufletul nostru, până ce nu se va odihni întru tine”.

       Răspunsurile liturgice au fost date de Corala ,,Doina”, a parohiei Gătaia, pregătită de cântărețul bisericii Liviu Țâțu.

        Au participat la Taina Sfântului Maslu, oficialități locale, dl. Raul Cozarov, primarul orașului Gătaia, precum și credincioși din localitate și din parohiile învecinate.