duminică, 4 decembrie 2022

Taina Sfântului Maslu în parohia Pădureni

 

   În Duminica a 27-a după Rusalii, a fost oficiată Taina Sfântului Maslu de obște, în biserica cu hramul ,,Sfântul Ioan Botezătorul”, din parohia Pădureni, protopopiatul Deta.

    La invitația P. C. Părinte paroh Sebastian Andrei Petrescu au slujit P. On. Părinte Ciprian Boșca și P. C. Părinți Florin Groza (parohia Jebel), Valentin Bugariu (parohia Birda), Zoran Milovanov (parohia Berecuța), Emanuel Popescu (parohia Ciacova), Călin Negrea (parohia Gătaia), Ionuț Mania (parohia Liebling), Adrian Cohuț (parohia Percosova).

  Cuvântul de învățătură a fost susținut de către Părintele Protopop, care a amintit cu acest prilej de pregătirea sufletească a creștinilor în așteptarea Praznicului Nașterii Maicii Domnului.

      După otpustul Sfintei Taine, preșcolarii și elevii de la Grădinița cu P. N. și Școala Gimnazială din Pădureni pregătiți de către prof. Cornelia Zina Ivășcanu și prof. Diana Ivănuș au interpretat un buchet de colinde tradiționale. Tot un mănunchi de colinde a fost susținut și de Corala Parohiei Pădureni.

     S-au împărtășit de bucuria comuniunii și de darul eleoungerii mai mulți credincioși din parohiei, precum și din cele învecinate.