vineri, 9 decembrie 2022

,,Pe aripile copilăriei”, nr. 2 / 2022

 

   A apărut al doilea număr al revistei școlare, bianuale, a Școlii Gimnaziale ,,Ioan Ciucurel”, din localitatea Șoșdea, jud. Caraș-Severin, în coordonarea prof. înv. primar Bianca Loredana Bădiță.

    Concepută în 16 pagini, revista oferă tinerilor cititori un sumar bogat și diversificat, cu trimiteri la istoria locului: ,,Ioan Ciucurel”, medalion iscălit de prof. Nicoleta Ana Belu, cu trimiteri la anotimpul publicării revistei și importanța voluntariatului, în două articole, semnate de prof. Bianca Loredana Bădiță, ,,Povestea frunzei aurii” și ,,Voluntariatul și beneficiile acestuia pentru elevi”.

      Tot în cuprins cei curioși pot găsi îndrumări legate de politețea elevului, pagina catehetică, cu o nouă abordare: ,,Biblioara copiilor” de Alexandru Orășanu, cronica activităților extrașcolare, dar și glume, rebus și o pagină de desen.

      Apariția acestui fel de publicație, dincolo de o prezența agreabilă în peisajul jurnalistic bănățean, constituie un mod alternativ de educație în tainele școlii și importanța acesteia în formarea personalităților micilor învățăcei.