sâmbătă, 11 octombrie 2014

,,Hristos împărtăşit copiilor" în parohia Birda




Vineri, 10 octombrie cu începere de la orele 1200 în parohia Birda s-a desfăşurat o oră de cateheză demonstrativă în cadrul proiectului catehetic ,,Hristos împărtăşit copiilor”. De astă dată ora de cateheză a avut o finalitate comemorativă vizând ,,Contribuţia Sfinţilor Martiri Brâncoveni la dezvoltarea Ortodoxiei româneşti”. Au fost prezenţi cu acest prilej părintele Ioan Prisăcean, protopopul Detei, părintele Ciprian Boşca de la parohia Banloc, responsabilul la nivel de protopopiat cu activităţile educaţionale, preoţii Iliia Pavlovici Pătruţ de la parohia Maşloc şi Zoran Milovanov de la parohia Berecuţa. Din partea Şcolii Gimnaziale au participat prof. Sorina Oniţa, directorul instituţiei şi prof. Doru Popa, titularul disciplinei Religie ortodoxă.
            Cateheza a fost susţinută de părintele Valentin Bugariu şi s-a bucurat de o prezentare a subiectului folosindu-se calculatorul şi retroproiectorul dar şi a unor materiale didactice auxiliare: un pliant comemorativ închinat Sfinţilor Martiri Brâncoveni şi ultimul număr al revistei parohiale ,,Arhanghelul”.
            Lecţia de religie a urmărit prezentarea vieţii Sfinţilor Martiri, a contribuţiei esenţiale în sprijinirea Ortodoxiei locale prin dezvoltarea literaturii şi artei bisericeşti.