duminică, 21 decembrie 2014

Concert de colinde în parohia Birda

Duminică, 21 Decembrie a. c în Duminica de dinaintea Praznicului Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos în parohia Birda la biserica cu hramul ,,Naşterea Maicii Domnului” a fost organizat un recital de colinde şi cântece de stea pregătit de Corul ,,Doina” al Parohiei Gătaia condus de C. Păr. ic. stavr. Adam Rugaci.
            Cu începere de la orele 1600 a fost oficiată Vecernia. Alături de preotul locului a slujit C. Păr. Zoran Milovanov de la parohia Berecuţa. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul din Gătaia. La finalul slujbei, părintele Valentin Bugariu a rostit meditaţia cu tema: ,,Colinda ca mijloc de propovăduire a Evangheliei” scoţând în relief faptul că în cateheza şi misiunea parohiei de astăzi cântecul îşi are rolul lui bine definit. Ca punct de plecare cuvântul de învăţătură avut la bază un crez al Înaltpreafinţitului Nicolae: ,,Când vorbele rămân neputincioase, numai cântecul poate exprima bucuria, tristeţea şi rugăciunea unui suflet!”.
            În partea a doua a urmat concertul de colinde propriu-zis împărţit în mai multe părţi, toate însoţite de cuvinte explicative ale părintelui dirijor. Şi-a dat concursul în cadrul acestui dar de Crăciun, Cristian Ţuţu la chitară.
            Un moment înălţător, vreme de un ceas am fost mai aproape de Pruncul Iisus, de cărăţenia, bunătatea şi simplitatea de odinioară a credinţei în Mântuitorul Hristos.
            Un gând de mulţumire tutoror credincioşilor din filia Sîngeorge şi din parohie care s-au ostenit şi au participat la această seară duhovnicească aparte.

            Colindătorii au fost răsplătiţi cu daruri din partea parohiei. Pentru reuşita evenimentului un gând de gratitudine către Primaria Birda şi diriguitorului acesteia, domnul Marius Gheorghe Stoian.