luni, 1 decembrie 2014

Ziua Națională a României în parohia Birda

La început de decembrie, în chiar prima zi a ultimei luni a anului, întreaga suflare românească marchează o zi cu totul deosebită pentru acest popor și anume o sărbătoare a unității și a bucuriei deoarece în urmă cu 96 de ani toate provinciile românești despărțite vremelnic formează un singur stat unitar și indivizibil România.
În amintirea acestei zile de 1 Decembrie 1918 pe plan local la Birda, Primăria și Consiliul Local, Școala Gimnazială și cea Primară, Poliția și Parohia Ortodoxă au inițiat și organizat momente festive. Au fost înălțate rugăciuni în slujba Te-Deumului, au fost depuse coroane de flori ca semn al prețuirii și recunoștinței. Copiii de la școlile locale au pregătit programe adecvate momentului: incursiuni în istoria zilei, poezii și cântece patriotice. Toate acestea au fost încununate de imne interpretate de Corul Școlii și Hora Unirii în care au fost alăturea elevi împreună cu dascălii lor. Un moment deosebit l-a reprezentat programul pregătit de interpretul Cristian Țuțu la voce și chitară de la Gătaia.
Un gând de mulțumire pentru reușita acestei sărbători se cuvine tuturor celor implicați: oficialități locale, ofițeri ai Poliției, profesori, învățători și elevi.