marți, 2 decembrie 2014

Concursul Judeţean ,,Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş”, faza locală Deta

Marţi, 2 decembrie 2014 s-a desfăşurat faza zonală a Concursului catehetic ,,Hristos împărtăşit copiilor” propus de Inspectoratul Judeţean Timiş şi Arhiepiscopia Timişoarei. La această etapă zonală au participat 25 de elevi din parohiile: Banloc, Ciacova, Clopodia, Deta, Ghilad, Liebling, Moraviţa şi Stamora Germană. Însoţiţi de profesorii de religie şi de preoţi copiii au participat la cele trei secţiuni ale întrecerii de cunoştinţe religioase: recitarea unei poezii, interpretarea unei pricesne, alcătuirea unui eseu tematic şi realizarea unui desen religios. Tema aceasă pentru această dată a fost Sfânta Împărtăşanie.
            Întâlnirea a fost prezidată de Preaonoratul Părinte Ioan Prisăcean, protopopul Detei care a rostit cuvântul de bun venit, motivând copiii pentru participarea elevilor la concursuri iniţiate de Biserică. Acelaşi prelat a rostit şi rugăciunea de început şi cea de sfârşit a întâlnirii de la Deta.
            Devenit tradiţie, concursul ,,Hristos împărtăşit copiilor” a fost găzduit de Liceul Tehnologic ,,Sfântul Nicolae” din localitate. Ne-a fost alături şi C. Păr. Ciprian Boşca, responsabilul cu acţiunile catehetice la nivel de Protopopiat.
            Concursul s-a desfăşurat în două secţiuni care au vizat copiii de clasele II-IV şi V-VIII. Câştigători au fost declaraţi: secţiunea poezie: Bota Teodora, clasa a II-a, parohia Ciacova, 300 p.; secţiunea priceasnă: Petraşcu Cristian, parohia Ciacova, 255 p.; secţiunea desen: Gârda Denisa, clasa a IV-a, parohia Deta, 300 p. (cls. II-IV) şi Silaghi Adonis, cls. a VIII-a, parohia Liebling, 300 p. (cls. V-VIII). La secţiunea eseu a fost delarată câştigătoare lucrarea întocmită de Herişescu Oana, parohia Deta, cls. a VIII-a, 290 p.
            Juriul a fost compus din: pr. Ioan Sălvan de la parohia Folia, prof. Doru Popa de la Liceul Teoretic Gătaia şi pr. Valentin Bugariu de la parohia Birda.

            Toţi participanţii au fost încurajaţi prin premii şi menţiuni obţinute să participe şi în viitor la astfel de întreceri menite să întărească coeziunea între credincioşii cei mai mici ai Bisericii.