miercuri, 1 aprilie 2015

Comuniune euharistică în parohia Berecuța

           Miercuri, 1 aprilie cu începere de la orele 900 a fost oficiată Sfânta Liturghie a Sfântului Grigore Dialogul în capela cu hramul ,,Pogorârea Sfântului Duh” din localitatea Mănăstire, comuna Birda. La invitația C. Păr. Zoran Milovanov, parohul locului au slujit P. Cuv. Păr. Nikon, starețul Mănăstirii ,,Sfântul Gheorghe”, Dragoș Popovici de la parohia Stamora Germană și Valentin Bugariu de la parohia Birda.
            În cadrul Sfintei Liturghii au fost împărtășiți elevii de la Școlile Primare din Mănăstire și Berecuța. La finalul slujbei elevii au primit în dar o iconiță care îl reprezintă pe Sfântul Ioan Gură de Aur în contextul Anul omagial al Sfântului.
            Cuvântul de învățătură a fost pregătit și susținut de părintele Dragoș Popovici care a vorbit celor prezenți despre: ,,Importanța duhovnicească a Postului”. Predicatorul a folosit mai multe texte din Sfânta Scriptură și din scrierile Sfinților Părinți.

            La final un cuvânt de mulțumire organizatorilor, institutorilor cât și tuturor copiilor care cu sfială și credință au primit Trupul și Sângele Domnului.