luni, 6 aprilie 2015

,,Vatra Satului”. La Aniversară

Periodicul ,,Vatra Satului” din Ferendia sărbătorește împlinirea a zece ani de apariție neîntreruptă. Publicația ,,ferengiană” se încăpățânează să mențină vie conștiința comunității unui sat din pusta bănățeană. În jurul unui profesionist al scrisului, profesorul, muzeograful și publicistul Ioan Traia activează un restrâns dar inimos colegiu de redacție format din profesori, ingineri, enonomiști și preoți.
Din editorialul acestui număr apărut în 12 pagini în condiții de sărbătoare iscălit de Ioan Traia, ,,Trecut-au anii…” aflăm următoarele: ,,…Începutul a fost greu, așa cum de altfel a fost întregul parcurs al acestui periodic, dar în același timp provocator și incitant, reușind să ne mobilizeze energiile și voința de a realiza acest minunat proiect…”. (p. 1).
În continuare, prof. Iosif Marius Circa semnează un documentat material, o cronică a gazetei sub titlul: ,,Vatra satului – o undă de lumină. Zece ani de la apariție”. (p. 2-5).

Sunt redate apoi mesaje de felicitare în acest context aniversar. Între semnatari amintim pe cosmonautul Dumitru Prunariu, Marcel Sămânță,  Mircea Miloia, Vali Corduneanu, Delia Micurescu precum și membrii ai Asociației Publiciștilor din Presa Rurală din Banat: Ion Murariu, Traian Galetaru, Gheorghe Lungu, Pavel Panduru, Gheorghe Rancu – Bodrog, Traian Trifu – Căta, Petru Opruț și Valentin Bugariu.