joi, 16 aprilie 2015

Concurs filantropic la Birda





Și la Birda a fost derulat Concursul de miniproiecte cu caracter misionar - filantropic ,,Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu” inițiat de Sectorul Teologic - Educațional al Patriarhiei Române.
Scopul acestui concurs este de a cultiva față de semeni și de a-i educa pe copii în sensul ajutorării semenilor aflați în suferință: bătrâni bolnavi, singuri, copii abandonați sau în situații speciale, familii sărace etc.
În acest an a existat o coordonare din partea cadrelor didactice de la Școala Gimnazială din Birda. Au fost implicați în derularea acțiunii elevii de la clasele I-VIII. Pentru obținerea de fonduri au fost realizate mai multe materiale: mărțișoare, prăjituri de post, coșuri de nuiele. Tot pentru strângerea de fonduri a fost organizat un meci de fotbal, a fost montată pisa ,,D-l Goe” de I. L. Caragiale și un recital de muzică de Corul Școlii.
A fost realizată suma de 424, 70 adică patru sute douăzeci și patru lei, șaptezeci de bani din care au fost achiziționate: alimante de bază (făină, zahăr, ulei), brânzeturi (margarină, iaurt), fructe, dulciuri și sucuri. Acestea au fost împărție la trei beneficiari: Bene Bogdan (clasa a II-a), Cuzman Dalibor (clasa a II-a), Drăghici Andrei și Pojar Darius (cls. a IV-a).
Un cuvânt de mulțumire se îndreaptă acum către doamna prof. Sorina Onița, directorul Școlii și domnului prof. Doru Popa, titularul disciplinei Religie fără aportul cărora această inițiativă nu ar fi dat roade. Un gând de felicitare cordonatorilor: Groza Sorin, David Mărioara, Miloșescu Florentina, Gherban Mihaela, și Isoc Daniela la care se adaugă directorul instituției și profesorul de Religie.