joi, 26 noiembrie 2015

Concursul Județean de Religie ,,Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș”, etapa județeană

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioan, Mitropolitului Banatului s-a desfășurat și anul acesta Concursul Județean de Religie ,,Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș”. Derulat de Sectorul Învățământ al Arhiepiscopiei Timișoarei în parteneriat cu Inspectoratul Județean Timiș, întrecerea a vizat verificarea cunoștințelor, a aptitudinilor artistice copiilor de pe raza județului.
            Concursul a cunoscut două faze înaintea etapei județene, cea locală, la nivel de școală ̸ parohie, cea zonală și astăzi, 26. 11. 2015 pe eparhie. La această etapă au participat 56 de elevi din mediul rural și din Timișoara. Copiii înscriși în patru secțiuni: recitare de poezie religioasă, eseu, desen tematic și priceasnă a adunat laolaltă copii din casele I-VIII de la Școli primare, gimnazii și licee bănățene.
            Eleva Rodica Brulincu de la Școala Gimnazială ̸ Parohia Birda înscrisă la secțiunea Priceasnă a interpretat piesa: ,,O măicuță sfântă” fiind răsplătită pentru virtuozitatea interpretării cu Mențiunea a II-a.
            Întâlnirea a fost un fericit prilej de cunoaștere și relaționare a elevilor din diferitele școli prezente.
            Felicitări tuturor participanților, coordonatorilor: profesori de religie și preoți.

            Concursul a beneficiat de prezența Înaltpreasfințitului Ioan care a rostit cu cuvânt de bun venit și binecuvântare încurajând părintește pe toți participanții prezenți în sala festivă a Centrului Eparhial din Timișoara.