duminică, 1 noiembrie 2015

,,Vatră nouă”, nr. 181 ̸ 2015

A apărut numărul pe septembrie al revistei comunității locale din Giarmata Vii, jud. Timiș. Din cuprinsul dealtfel bogat al acestui număr ne-am oprit la trei materiale, două din suplimentul religios ,,Iconostas” și ultimul din rubrica Istorie al amintitei revistei.
Domnul Acad. Păun Ion Otiman închină un medalion biobibliografic regretatului mitropolit Nicolae al Banatului: ,,Se împlinește un an de la trecerea la cele veșnice a Mitropolitului Nicolae Corneanu. Dacă ar fi să caracterizăm pe scurt viața sa putem spune că a fost una pentru credință și slujire. Acum, când privim înapoi, acum, când încercăm cu admirație să privim în oglinda prea generosului său suflet, avem revelația unui om al credinței și al Bisericii, unui pământean, creat de Dumnezeu după chipul și asemănarea Sa și în slujba Sa și a credincioșilor săi”. (p. 8).
Tot în supliment în rubrica ,,Tradiții”, părintele iconom stavrofor Vasile D. Suciu, parohul locul iscălește rememorarea hramului bisericii în reportajul: ,,Sărbătorirea hramului Bisericii Ortodoxe Giarmata Vii - Uberland”. (p. 10-11). Cel din urmă material este ,,General Corp de Armată Ion Șuța (1919-2007) de preot Valentin Bugariu, studiu monografic care a ajuns la final. Revista poate fi consultată la biblioteca parohială!