duminică, 17 aprilie 2016

Excursie de o zi la Mănăstirea Săraca

Vineri, 15 aprilie a. c. a fost organizată o excursie de o zi la Mănăstirea Săraca din Șemlacu Mic. La această activitate au participat copiii preșcolari și școlari din Sîngeorge, Mănăstire și Berecuța. Acțiunea a fost inclusă în proiectul de parteneriat realizat între Școala Gimnazială din Birda și Parohiile Ortodoxe din Birda și Berecuța în cadrul ,,Săptămânii altfel”.
Copiii însoțiți de cadrele didactice și preoți au făcut un popas la biserica catolică și cea ortodoxă din Gătaia. La biserici au fost întâmpinați de preoții parohi. La cea ortodoxă, C. Păr. Călin Negrea a vorbit copiilor de istoricul bisericii și importanța educației  religioase în familie, școală și biserică. La destinație, pelerinii s-au închinat în biserica veche a mănăstiri și în paraclisul așezământului monahal, iar un frate de aici le-a vorbit micilor creștini despre semnificația vetrei monahale de aici de-a lungul veacurilor.
Acest popas duhovnicesc a fost posibil prin implicarea directă a domnului Marius Gheorghe Stoian, primarul comunei Birda care a oferit gratuit un autobuz pentru realizarea aceastei activitate educativă.