marți, 5 septembrie 2017

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși de la Iași (1-4 septembrie, 2017)

În perioada 1-4 septembrie a. c. s-a desfășurat în capitala Moldovei cea de a IV-a ediție a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși. (I. T. O.). Anul acesta au participat 5.000 de tineri. Au fost prezenți la activitățile derulate; ierarhi, profesori de teologie, formatori și voluntari. Programul acestor zile a fost bogat și diversificat: participare la Sfânta Liturghie, cateheze, rugăciuni în comun, pelerinaje, concursuri și ateliere de lucru centrate pe tema: ,,Libertatea și responsabilitatea creștină”, concerte, tradiții românești.
Din partea Arhiepiscopiei Timișoarei a fost prezentă o delegație formată din 50 de persoane, 45 de participanți: 23 fete și 22 băieți la care s-au adăugat însoțitorii grupului: clerici și profesori de religie.
Din partea Parohiei Birda a participat la această întâlnire elevul Oniea Călin Mădălin, câștigător al Olimpiadei de Tehnologia Informației (T. I. C.), Faza Județeană, 81, 5 p..
Întâlnirea a fost și un prilej de a se exprima trăirea credinței și bucuria de a fi ortodox. La reîntoarcerea acasă, tânărul Oniea Călin Mădălin ne-a spus:
,,Doamne ajută Părinte, m-am întors de la Iași. Aseară am ajuns in Timișoara. Vreau să vă spun ca a fost o experiență foarte frumoasă, am primit multe învățături valoroase și am vizitat locuri interesante. Grupul din Timișoara a fost foarte activ și plin de oameni de treabă și buni cu care am legat prietenii. Aceasta întâlnire a avut multe de oferit. Sper să pot merge si anul viitor!”.

La încheiere în 4 septembrie torța acestei Întâlniri a fost predată tinerilor din Arhiepiscopia Sibiului pentru că anul viitor gazda manifestării va fi municipiul Sibiu.