duminică, 10 septembrie 2017

Rechizite pentru elevii din Birda și Sîngeorge

La debutul anului școlar, Înaltpreasfințitul Mitropolit Ioan printr-un apel intitulat ,,Binecuvântare prin fapte” a îndemnat clerul, monahii și credincioșii la ajutor dat copiilor aflați în dificultate spunând: ,, Biserica nu poate rămâne pasivă, mai ales că de-a lungul istoriei, rolul ei în viaţa şcolii a fost esenţial. Aşadar, fără a aduce în atenţie şi alte aspecte legate de procesul instructiv-educativ, inclusiv cele privitoare la predarea Religiei, este de datoria noastră, a slujitorilor Bisericii, să venim în ajutorul părinţilor nevoiaşi din eparhia noastră, pentru ca niciun copil să nu fie privat de acest drept fundamental al studiului în condiţii decente, simţindu-se inferior colegilor săi de clasă”.
Urmând acestui îndemn  și în parohia Birda și filia Sîngeorge s-au achiziționat: rechizite pentru elevii din clasele I-VIII de la Școala Gimnazială din Birda și Școala Primară din Sîngeorge. Au fost realizate pachete cu rechizite (caiete, instrumente de scris, penare, seturi de culori de apă, creioane, seturi de pensule) pentru 25 de elevi din care 15 din Birda și 10 din Sîngeorge. Costurile acestor rechizite au fost acoperite din fondurile proprii ale parohiei.
Activitatea filantropică de acum se înscrie în Proiectul de Parteneriat dintre Școală și Biserică prin care se derulează în cursul unui an școlar: activități catehetice, educaționale, culturale și filantropice. Toate aceste activități au fost concepute pentru un termen mai lung și are ca țintă finală evitarea abandonului școlar.

            La nivel de Parohie a fost implementat proiectul ,,Alege Școala” în cadrul căruia au fost organizate concursuri cu premii, s-au distribuit ghiozdane, 3 copii au participat la o tabără de o săptămână la Mănăstirea Caraiman. Iar Parohia Birda a organizat în parteneriat cu Primăria din localitate un pelerinaj de o zi la mănăstiri din zona Deta.