sâmbătă, 21 octombrie 2017

,,Bocșa Culturală”, nr. 3 (98) / 2017

A apărut de curând cel de al 3 număr din cele 98 ale prestigioasei reviste cărășene ,,Bocșa Culturală”. Editată de Biblioteca Orășenească ,,Tata Oancea” din Bocșa la inițiativa și truda Doamnei Gabriela Șerban, bibliotecar și managerul instituției –ea- revista propune un sumar bogat, diversificat și atractiv pentru cititorul de astăzi.
Editorialul ,,Zilele Orașului Bocșa. Ediția I” este iscălit de Gabriela Șerban. Autorul amintește că în jurul prăznuirii Sf. Prooroc Ilie (20 iulie), patronul orașului s-au desfășurat la inițiativa Primăriei și cea a Bibliotecii mai multe activități. Din aceste activități le menționăm doar pe cele culturale: Expoziția de pictură sub genericul ,,Artă și cultură” realizată de artiștii plastici Viorel Coțoiu și Nik Potocean; fotografie; lansarea volumului Ion Vidu. Doinitorul Unirii de prof. dr. Constantin Tufan Stan, prezentarea revistei ,,Bocșa Culturală”, masa rotundă cu tema: ,,Biserica și comunitatea: 110 ani de la ridicarea bisericii Sf. Ilie de la Izvor” la care au participat: cercetători, profesori și preoți și pelerinajul și Sf. Liturghie arhierească din ziua cinstirii Sf. Prooroc.
Tot din cuprins mai amintim ,,Evenimente” în 9 pagini cuprinzând activitatea bibliotecii bocșene acasă și pe întinsul județului. Tot în acest număr regăsim: poezie, proză, jurnal, cronică culturală dar și consistente pagini de istorie locală și lingvistică, ultima în folositorul serial: ,,Să vorbim corect românește!” de prof. Stela Boulescu și ,,Povestea vorbei” de prof. dr. Vasile Ioniță.