duminică, 12 noiembrie 2017

Taina Sfântului Maslu în parohia Șemlacu Mare

Duminică, 12 Brumar cu începere de la orele 1600 a fost săvărșită Taina Sfântului Maslu de obște în biserica cu hramul ,,Pogorârea Sfântului Duh” din parohia Șemlacu Mare, protopopiatul Deta.
            La invitația P. C. Părinte Adam Rugaci au slujit cu acest prilej P. On. Părinte Ioan Prisăcean, protopopul Detei, P. C. Părinți Achim Miloș (Denta), Ioan Babeu (Jamu Mare), Zoran Milovanov (Berecuța) și Valentin Bugariu (Birda).
            Cuvântul de învățătură a aparținut Preaonoratului Părinte Protopop care pornind de cea dintâi pericopă evanghelică de la Taina Sfântului Maslu a amintit de faptul că în persoana Samarineanului care nu rămâne indiferent, ci arată milă trebuie văzut Mântuitorul Hristos care ridică pe omul căzut dându-i și un remediu imediat: vindecarea. El nu lasă pe om în păcate, ci îl tămăduiește iar ca loc al vindecării este arătat și așezământul casei de ospeți identificat cu Biserica.

            La otpustul Sfintei Taine mai mulți credincioși și credincioase din parohie și-au mărturisit credința prin cântarea unor pricesne.