joi, 26 aprilie 2018

Alegeri pentru Adunarea Eparhială în Protopopiatul Deta


               Joi, 26 aprile de la orele 9,00 s-au desfășurat alegerile pentru Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Timișoarei pentru mandatul 2018-2022. Cu acest prilej a fost oficiat Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos de un sobor format din P. On. Păr. Ioan Prisăcean protopopul Detei și P. C. Părinți Virgil Roșu de la parohia Pădureni și Ioan Sălvan de la parohia Folea.
            După otpustul slujbei religioase au debutat alegerile pentru colegiul mirenesc. Delagatul Centrului Eparhial pentru aceste alegeri a fost P. C. Părinte Ciprian Boșca de la parohia Banloc. Au fost aleși pentru completarea biroului electoral: P. C. Părinte Valentin Bugariu, secretar de ședință și P. C. Părinți Florin Groza (parohia Jebel) și Daniel Rusan (parohia Livezile), membrii verificatori.
            La finalul alegerilor clericale au fost desfășurate alegerile pentru mireni prin același delegat eparhial care a format un nou birou electoral.
            Au fost aleși pentru patru ani în Adunarea Eparhială: P. C. Părinte Gheorghe Florea de la parohia Ghilad și muzeograful Ioan Traia și Ioan Miron.