miercuri, 30 ianuarie 2019

Ziua Educației creștine în parohia Birda


  La sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi a fost sărbătorită Ziua Educației creștine în parohia Birda. Pentru a evidenția contribuția Sf. Trei Ierarhi la consolidarea educației creștine au fost oficitate în bisericile parohiei slujbe religioase urmate de cateheze tematice și alte activități educaționale.
   La biserica din Birda cinstirea Sfinților Trei Ierarhi a debutat din Ajunul sărbătorii când la Școala Gimnazială din Birda au fost premiați 14 elevi care au participat la Concursul Județean de Religie ,,Nașterea Domnului în suflet de copil”. Tot în Ajun a fost oficiată Slujba Privegherii (Vecernia unită cu Litia și Utrenia) în biserica ,,Nașterea Maicii Domnului”. În ziua cinstirii Sfinților Vasile cel Mare, Grigorie de Nazianz și Ioan Gură de Aur a fost săvârșită Sfânta Liturghie în capela cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sîngeorge. Au participat elevii claselor I-IV însoțiți de prof. Mioara Miron.
    Cu acest prilej a fost ținut un cuvânt de învățătură pregătit de preotul Valentin Bugariu care a vorbit despre ,,Capadocia și Antiohia Siriei, leagănul Sfinților Trei Ierarhi” scoțând în relief contribuția căminului familial la dezvoltarea concepției despre viețuirea creștină.
    În cadrul Școlii Primare din Sîngeorge s-a desfășurat și o activitate catehetică fiind vizionat filmul documentar: ,,Pelerini în Capadocia Sfinților” produs de Televiziunea Trinitas în 2009.
  Activitățile religios-educaționale au fost realizate prin implicarea cadrelor didactice în cadrul Acordului de Parteneriat încheiat între Biserică și Școală.