duminică, 16 februarie 2020

Olimpiada de Religie ortodoxă, faza locală


   Vineri, 14 februarie 2020 a avut loc Olimpiada de Religie ortodoxă, faza locală la Liceul Teoretic ,,Alexandru Mocioni” din Ciacova. Centrul de Concurs nr. 3 a avut înscriși 69 de elevi din clasele V-VIII, au absentat 11 elevi și au participat 58 de elevi care au obținut rezultate bune și foarte bune.
  Potrivit prof. Nedelcovici Camelia, președintele acestui centru de concurs am aflat că anul acesta Olimpiada s-a bucurat de sprijinul Inspectoratului Județean Timiș, al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Timișoarei, Protopopiatului Ortodox Deta și Liceului ,,Alexandru Mocioni” din Ciacova.
  S-au înscris în această competiție a excelenței la discipina Religie Ortodoxă nouă școli, 6 gimnaziale: Banloc, Birda, Ghilad, Jebel, Moravița și Voiteg și 3 liceale: Ciacova, Deta și Gătaia. Elevii au fost însoțiți de către profesorii de religie de la fiecare unitate școlară.
    Pentru faza județeană s-au calificat 29 de elevi (9 elevi – clasa a V-a; 4 elevi – clasa a VI-a; 6 elevi – clasa a VII-a și 10 elevi – clasa a VIII-a). Cei mai mulți elevi calificați la faza județeană provin de la Școala Gimnazială Moravița (7), urmați de Ciacova (6) și Gătaia, Jebel și Voiteg (3). Procentajul maxim (100 pct.) a fost obținut de două eleve: Marcu Alexandra Elena (Birda) și Peia Aishwarya (Moravița).
     Cuvinte de felicitare sunt îndreptate către candidații și profesorii care i-au pregătit și organizatori care au făcut posibilă acestă nouă ediție a Olimpiadei anul acesta.