duminică, 23 februarie 2020

Taina Sfântului Maslu la Mănăstire


   În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți a fost oficiată Taina Sfântului Maslu de obște în capela cu hramul ,,Pogorârea Sfântului Duh” din filia Mănăstire a parohiei Berecuța din Protopopiatul Deta.

     La invitația P. C. Părinte Zoran Milovanov, parohul locului au slujit P. On. Părinte Ioan Prisăcean, protopopul Detei, P. C. Părinți Codruț Matei (preot misionar la Spitalul de Psihiatrie Gătaia), Valentin Bugariu (Birda), Călin Negrea (Gătaia), Iulian Popa (Colonia Gătaia), Goran Milivoi (Sânmartinu Sârbesc), Dan Dologa (Remetea Mică) și Tiberiu Gherasim (Ferendia).
     Cuvântul de învățătură a aparținut P. On. Părinte Protopop care a tâlcuit cea de-a cincea pericopă evanghelică citită la Taina Sfântului Maslu în lumina evangheliei duminicale (Matei 25, 31-46). Încă o dată cei prezenți la săvârșirea sfintei taine au putut medita la importanța faptelor milei trupești pentru mântuire.
      S-au bucurat de participarea la Taina Sfântului Maslu mai mulți credincioși din localitate, din parohie, precum și din parohiile vecine: Birda cu filia Sângeorge, Gătaia și Deta.