joi, 28 mai 2020

Ziua Eroilor cinstită în parohia Birda


    La Praznicul Înălțării Domnului se cinstesc eroii neamului românesc căzuți în toate locurile și timpurile pentru libertatea, independența și unitatea poporului român.
  Rugăciunea publică a debutat cu prăznuirea Înălțării Domnului, în Ajun, 27 mai prin oficierea Slujbei Privegherii (Vecernia unită cu Litia și Utrenia) la biserica cu hramul ,,Nașterea Maicii Domnului” din parohia Birda.
   În ziua de Înălțare a Domnului, de la orele 9,00 a fost oficiată slujba Parastasului pentru eroi la Monumentul închinat memoriei lor din curtea bisericii parohiale. Cu începere de la ora 10,00 a fost săvârșită Sfânta Liturghie în curtea bisericii cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din filia Sângeorge. După otpustul Sfintei Liturghii a fost oficiată slujba Parastasului pentru eroi la Monumentul dedicat acestora.
  Prin grija Primăriei și Consiliului Local Birda au fost așezate cu această ocazie coroane de flori ca simbol de cinstire și neuitare a jertfei eroilor locali din cele două războaie mondiale.