duminică, 19 februarie 2023

Taina Sfântului Maslu în filia Mănăstire

 

   În Duminica Înfricoșatei Judecăți, a fost oficiată Taina Sfântului Maslu, de obște, în capela cu hramul ,,Pogorârea Sfântului Duh”, din localitatea Mănăstire, filia parohiei Berecuța din protopopiatul Deta.

    La invitația P. C. Părinte paroh Zoran Milovanov, au slujit P. On. Părinte Ciprian Boșca, protopopul Detei, P. Cuv. Ier. Iocob Iovici de la Mănăstirea Sf. Gheorghe, P. C. Părinți Valentin Bugariu (parohia Birda), Călin Negrea (parohia Gătaia), Jivoine Maletici (parohia sârbă Denta), Iulian Popa (parohia Colonia Gătaia) și Dan Dologa (parohia ucraineană Remetea Mică).

     Cuvântul de învățătură a fost susținut de către P. On. Părinte Protopop care pornind de la textul Evangheliei duminicale (Matei 25, 31-46) a îndemnat pe cei prezenți la o înmulțire a rugăciunii și a faptelor bune, ca o expresie văzută a trăirii credinței ortodoxe.

      S-au bucurat de părtășia rugăciunii mai mulți credincioși din filie și parohie, precum și din parohiile învecinate. Din partea Primăriei Birda a fost prezent dl. Sorinel Marcu, viceprimarul Comunei Birda.