luni, 16 octombrie 2023

,,Glasul Voislovei”, nr. 29 / 2023

 

De curând a apărut un nou număr al revistei ,,Glasul Voislovei”. Editată de către ec. Petru Opruț, publicația oferă în 12 pagini, un cuprins bogat și diversificat. Am reținut ,,Editorialul”, iscălit de către Ghiță Blejușcă, ,,Drumuri de spice, ediția a XXX-a”, o cronică a Festivalului internațional cu același nume, inițiat și condus de poetul Vasile Barbu, președintele Societății Literar-Artistice ,,Tibiscus” din Uzdin, Voivodina, Serbia. Același autor realizează o pagină aniversară dedicată jurnalistului Iancu Murărescu din Sărcia, Serbia, cu prilejul împlinirii a 80 de ani de viață.

Părintele dr. Ionel Popescu, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Timișoarei semnează articolul-semnal ,,Minivacanță sau sfântă sărbătoare” (p. 3-4), iar preotul Romulus Frîncu, două materiale cu referire la spațiul în care se difuzează revista: medalionul închinat preotului Nicolae Velovan (1820-1903) și ,,Legende din Țara Gugulanilor”. Tot un medalion este realizat de prof. univ. dr. Constantin Falcă, ,,Gheorghe Goian”.

În sumarul revistei, cititorii se mai pot întâlni cu poezie creată de Mirela Cocheci și sport, cu un articol iscălit de Petru Opruț și dedicat fotbalistului voislovean, Radu Opruț.

Felicitări echipei redacționale și colaboratorilor pentru acest nou număr deosebit de interesant prin abordare și diversificarea domeniilor.