duminică, 29 octombrie 2023

Taina Sfântului Maslu în parohia Pădureni



   În Duminica a 24-a după Rusalii, a fost oficiată Taina Sfântului Maslu, în biserica cu hramul ,,Sfântul Ioan Botezătorul”, din parohia Pădureni, protopopiatul Deta.

   Cu acest prilej au slujit P. On. Părinte Ciprian Boșca, protopopul Detei și P. C. Părinți Valentin Bugariu (parohia Birda), Zoran Milovanov (parohia Berecuța), Emanuel Popescu (parohia Ciacova), Călin Negrea (parohia Gătaia), Ionuț Mania (parohia Liebling), Adrian Cohuț (parohia Percosova), Ștefan Mareniuc (parohia Stamora Română) și Sebastian Andrei Petrescu, parohul locului.

  Cuvântul de învățătură pe marginea pericopei evanghelice duminicale (Luca 8, 41-56) a fost susținut de Părintele Protopop. În cuprinsul acestuia, vorbitorul s-a oprit la câteva aspecte în tălmăcirea pericopei și la semnificația duhovnicească a morții și a învierii prin credință, temelia vieții creștine.

  S-au împărtășit de bucuria comuniunii, a rugăciunii și eleoungerii mai mulți credincioși din comunitatea euharistică locală, precum și de la parohiile învecinate.