marți, 12 decembrie 2023

,,Foaia Săcoșană”, nr. 50 / 2023

 

Ultimul număr al revistei trimestriale a satului Sacoșu Mare pe anul 2023 se deschide cu ,,Albumul veșniciei satului Sacoșu Mare”. Alina Maria Cheiaua continuă cu o nouă secvență documentarul dedicat unui autor și al unui volum: ,,Gheorghe Lungu, poet al satului natal, dar și al colindelor (II)”.

Anca Maghețiu ne introduce într-o dulce amintire ,,Tatăl meu, Prof. Zeno Maghețiu” (p. 4), în care se ilustrează formarea școlară și profesională a celui evocat. Prof. Zeno Maghețiu, directorul Bibliotecii Municipale din Lugoj în perioada 1969-2003 s-a născut în 1940 în satul Sacoșu Mare, a urmat școlile din Gătaia, Deta și Lugoj și Filologia la Timișoara cu vestiții profesori ai anilor 60-70 ai secolului trecut.

O rubrică deosebit de interesantă este cea botezată: ,,Scriitori din Sacoșu Mare”. În acest număr sub forma unui medalion de Dicționar ne se prezentată poeta Adriana Weimer. Și o alta sub forma unui interviu realizat de ziaristul Nicolae Toma cu preotul Răzvan Marinescu, parohul satului Sacoșu Mare.

Felicitări redactorilor și colaboratorilor acestui număr!